English (United Kingdom)Greek
Αρχική Αμόλυβδη

Ειδικές Προσφορές

!! Κλίκ Εδώ !! !! Κλίκ Εδώ !!
crystal fuels
lloyds register e bureau verital
Διαφήμιση


Πλαίσιο και λογική του προγράμματος

Πλαίσιο και λογική του προγράμματος | Περιγραφή του προγράμματος

Βασική αρχή της φιλοσοφίας και του οράματος της ελίν είναι «η εξυπηρέτηση των πραγματικών αναγκών των πελατών της». Ετσι, δεν θα μπορούσε να μείνει αδιάφορη μπροστά σε ένα σημαντικό και γνωστό σε όλους πρόβλημα, τη νοθεία των καυσίμων. Σε ένα κύκλωμα διανομής όπου παρεισφρέουν έμποροι, «πειρατές», διάφοροι μεταφορείς και κάθε λογής λαθρέμποροι, με ένα εντελώς αναποτελεσματικό κρατικό έλεγχο, με τεράστιες διαφορές τιμών μεταξύ ομοειδών προϊόντων, είναι «φυσικό» να γίνεται νοθεία σε μεγάλη έκταση. Όπου ο πειρασμός του εύκολου κέρδους δεν αρκεί, συμπληρώνεται από την αδυναμία των πρατηριούχων να ανταγωνισθούν άλλους συναδέλφους τους που η νοθεία τους δίνει τη δυνατότητα να πωλούν σε πολύ χαμηλές τιμές. Το πρόβλημα είναι γνωστό, όλοι το αναγνωρίζουν, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτε γιά να το αντιμετωπίσει. Το Κράτος όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει δραστικά το φαινόμενο, αλλά χρησιμοποιεί τις χαμηλές αυτές τιμές γιά να κατεβάσει τον μέσο όρο των «συνιστώμενων τιμών»!!!

H ΕΛΙΝΟΙΛ πρωτοστατεί χρόνια τώρα σε κάθε προσπάθεια εξυγίανσης της ελληνικής αγοράς καυσίμων. Σε αυτή τη λογική και προκειμένου να διασφαλίσει τους καταναλωτές που εμπιστεύονται το δίκτυο ελίν, υπέγραψε τον Δεκέμβριο του 1997, το πρώτο ετήσιο ιδιωτικό συμφωνητικό με το Εργαστήριο Τεχνολογίας Καυσίμων και Λιπαντικών (ΕΤΚΛ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), με αντικείμενο τον έλεγχο των καυσίμων που διατίθενται από όλα τα πρατήρια της.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, που διεξάγεται συνεχώς από το 1998, το ΕΤΚΛ του ΕΜΠ πραγματοποιεί ετησίως τρείς - κατά μέσο όρο - αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε κάθε πρατήριο ελίν και, χωρίς την παραμικρή εμπλοκή της εταιρίας, λαμβάνει δείγματα, από το ακροσωλήνιο των αντλιών, από όλα τα καύσιμα που διατίθενται από το πρατήριο. Στη συνέχεια ελέγχει την ποιότητα των καυσίμων και ενημερώνει την ελίν για τα αποτελέσματα του ποιοτικού ελέγχου, τόσο σε τακτά διαστήματα όσο και με έκτακτες αναφορές. Στα 10 χρόνια διεξαγωγής του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά περισσότερες από 36.000 δειγματοληψίες και σχολαστικοί έλεγχοι στα πρατήρια του δικτύου ελίν.

Από την έναρξη του προγράμματος, η ΕΛΙΝΟΙΛ καθιέρωσε διαδικασίες αξιοποίησης των ευρημάτων και απέκτησε ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τη διασφάλιση των καταναλωτών που εμπιστεύονται το σήμα ελίν. Παράλληλα δε, εξασφάλισε ένα χρήσιμο «φίλτρο» για τον αποκλεισμό από τους καταλόγους των συνεργατών της, όσων πρατηριούχων δεν ταυτίζονται με τις ξεκάθαρες επιλογές της.

Σύμφωνα με στοιχεία των πιο πρόσφατων ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί από το ΕΤΚΛ του ΕΜΠ, προκύπτει ότι το ποσοστό των αντικανονικών (εκτός προδιαγραφών) δειγμάτων καυσίμων που διατίθενται στους καταναλωτές βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και κυμαίνεται γύρω στο 5,2% για τις βενζίνες και στο 10,3% για το πετρέλαιο κίνησης, ποσοστά που μεγαλώνουν θεαματικά αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι η νοθεία εκτός Αττικής είναι πολύ μεγαλύτερη και ότι οι αντίστοιχες διακινούμενες ποσότητες από τα συγκεκριμένα σημεία πώλησης είναι δυσανάλογα μεγάλες. (Πηγή: ΕΤΚΛ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου). Τα ποσοστά αυτά (και ακόμη μεγαλύτερα) επιβεβαιώνονται και από πιό πρόσφατες έρευνες άλλων φορέων (π.χ. έρευνα της εταιρίας BSI Inspectorate για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, σε πρατήρια όλων των εταιριών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, Μάρτιος – Απρίλιος 2006).

Από την άλλη πλευρά η ποιότητα των καυσίμων που διατίθενται από τα πρατήρια ελίν είναι εξαιρετική, αφού τα ποσοστά αντικανονικών δειγμάτων πανελλαδικά στο δίκτυο της ελίν είναι ασύγκριτα μικρότερα από τα αντίστοιχα ποσοστά της αγοράς και εξακολουθούν και για το 2007 να κυμαίνονται σε πρακτικά μηδενικά επίπεδα.

Ετσι η ελίν μπορεί να υπερηφανεύεται ότι αποδεδειγμένα μεγιστοποιεί την προστασία που προσφέρει μέσω των πρατηρίων της τόσο στο καταναλωτικό κοινό όσο και στο περιβάλλον, εκμηδενίζοντας τη νοθεία και προσφέροντας καύσιμα άριστης ποιότητας.

 

Πίσω... κορυφή
 

stefania banner
Copyright © 2022 Υγρά Καύσιμα Κεφαλονιάς. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Πηγή δεδομένων: Ελίν
 
Unleaded 95
Unleaded Crystal
1.498
Diesel Crystal
1.315
Diesel
1.268
Οι τιμές είναι ανα λίτρο και περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%

Προτεινόμενοι Σύνδεσμοι

Ποιός είναι συνδεδεμένος

Έχουμε 10 επισκέπτες συνδεδεμένους